Duurzaamheid

Zoals elk jaar zal de organisatie extra milieu-inspanningen leveren. Zo proberen we de impact op het milieu steeds tot een minimum te beperken. De inspanningen van de vorige edities tonen aan dat het mogelijk is om de afvalberg te verkleinen, recyclage te bevorderen en op diverse fronten goeie resultaten te halen zonder daarbij de leefbaarheid van het evenement te ondermijnen.

FOST Plus

Bad Belevingsfestival draagt samen met Fost Plus een steentje bij aan een leefbaarder milieu. Daarom vinden festivalgangers op het 'festivalstrand' de bekende, gekleurde sorteereilanden terug. De Fost Plus sorteereilanden, de blauwe containers voor PMD en zwarte voor niet recycleerbaar afval, worden op cruciale plaatsen geïnstalleerd en duidelijk aangegeven door gekleurde banners op masten. Zo wil ook Bad belevingsfestival meewerken aan een propere omgeving en de impact op het milieu beperken.

Nieuw: Herbruikbare bekers

Nieuw vanaf dit jaar op Bad belevingsfestival zijn herbruikbare bekers. Met de steun van De Panne en Mooimakers wordt er op het festivalterrein gebruik gemaakt van herbruikbare bekers voor het schenken van alcoholische dranken. Zo willen we de afvalberg op het festival verkleinen en recyclage bevorderen. Meer info vind je bij de pagina 'Herbruikbare bekers'.

Onze partners