Lions BAD Festival trekt naar Expo Roeselare op donderdag 28 mei 2020

De nieuwe locatie van Lions BAD Festival is bekend! Het belevingsfestival zal plaatsvinden op donderdag 28 mei 2020 in Expo Roeselare. Dankzij Expo Roeselare wordt Lions BAD Festival 2020 een volledig indoor evenement. De succesformule blijft dezelfde. Op Lions BAD Festival kunnen mensen met een beperking genieten van de workshopboulevard en optredens van bekende artiesten.

In december 2019 deelde hoofdorganisator Dranoeter vzw mee dat 'BAD Festival' een nieuwe naam kreeg. Vanaf 2020 vindt het evenement plaats onder de naam Lions BAD Festival. Een duidelijke verwijziging naar de hoofdsponsor, Lions Club International. Op editie 2019 mocht Lions BAD 10 kaarsjes uitblazen. Editie 2020 wordt dus al de 11e editie van dit bijzondere evenement!

"Expo Roeselare vlot te bereiken"

Lions BAD Festival is immers een uniek festival in het Belgische evenementenlandschap. Het eendaags festival richt zich op mensen met een mentale en/of fysieke beperking. Ook familie en begeleiders zijn meer dan welkom. Nadat het belevingsfestival de laatste jaren plaatsvond in De Panne, ging de organisatie van Lions BAD Festival op zoek naar een nieuwe datum en locatie voor editie 2020.

Op donderdag 28 mei 2020 kan je dus in Expo Roeselare terecht voor een fantastisch belevingsfestival! Deze nieuwe locatie heeft érg veel troeven:

  • Het evenement blijft in West-Vlaanderen, centraal in de provincie
  • Het eendaags evenement zal dus erg makkelijk te bereiken zijn.
  • Expo Roeselare beschikt over een ruime parking

Het adres van Expo Roeselare is: Diksmuidsesteenweg 400, 8800 Roeselare

Concerten, workshops in toegankelijk kader

De belangrijkste pijlers van Lions BAD Festival blijven dezelfde: kwalitatieve optredens, een uitgebreide workshopboulevard en lekkere eeststanden in een toegankelijk kader. Lions BAD Festival blijft een eendaags belevingsfestival voor mensen met een beperking, hun familie en hun begeleiders. De festivalgangers kunnen genieten van schitterende optredens van bekende artiesten. De voorbije jaren stonden Laura Lynn, Sam Gooris, 2 Fabiola, Laura Tesoro en Willy Sommers al op het podium.

Daarnaast kunnen de festivalgangers op Lions BAD Festival plezante workshops meepikken die de zintuigen prikkelen. Tal van West-Vlaamse scholen en organisaties werken die workshops uit, zoals een parcours met gekke fietsen, een grimestand, houtbewerking, een fotostand, een ritje met stoere moto's...

"Volledig indoor belevingsfestival"

Met deze nieuwe locatie wordt Lions BAD Festival een volledig indoor evenement. 

  • De optredens, de workshopboulevard en alle eet- en drankstanden vormen een gezellig, toegankelijk binnenfestival.
  • Regen kan geen roet in het eten gooien.
  • Expo Roeselare is een grotere locatie. Er is dus extra ruimte in het concertgedeelte, de workshopboulevard en de eetruimte. Dat komt de toegankelijkheid en het bezoekerscomfort alleen maar ten goede.

Om de toegankelijkheid van Lions BAD Festival te garanderen, werkt Dranoeter vzw samen met o.a. Inter en Thuiszorgwinkel.

  • De bars en eetstanden zijn vlot bereikbaar
  • De doorgangen zijn voldoende breed
  • Er wordt extra aangepast sanitair en zitmeubilair voorzien
  • Er is de hele dag ADL-assistentie aanwezig

Uitverkocht met 2.500 festivalgangers

Dankzij de combinatie van concerten van bekende artiesten, het aanbod aan workshops en dit toegankelijk kader, groeide Lions BAD Festival uit tot een gekende waarde binnen het festivallandschap. Dit geweldige belevingsfestival is voor vele bezoekers hét hoogtepunt van het jaar. Dankzij deze succesformule mocht de organisatie de voorbije jaren het bordje “uitverkocht” uithangen met telkens zo’n 2.500 bezoekers.

De eerste namen voor Lions BAD Festival van donderdag 28 mei 2020 in Expo Roeselare worden binnenkort bekend gemaakt. Dan start ook de ticketverkoop. Tickets voor Lions BAD Festival zullen te koop zijn via de website www.lionsbadfestival.be.​

'Lions BAD Festival' is een evenement van Dranoeter vzw met steun van Lions Club International, de stad Roeselare, dagcentrum De Pelgrim (Vondels) en de Belgische Tax Shelter.

Onze partners