Online 'Bubbel Editie' op 29/04/2021

Het coronavirus en de bijhorende maatregelen blijven zorgen voor onzekerheid. Op donderdag 29 april 2021 stond Lions BAD Festival gepland in Expo Roeselare. Dit bijzondere belevingsfestival is gericht op mensen met een beperking en hun begeleiders. De organisatie laat weten dat een live editie dit jaar niet kan plaatsvinden, maar biedt een leuk alternatief aan. Vanaf donderdag 29 april kan je gratis via je computer genieten van een show vol muziek dankzij de online Bubbel Editie van Lions BAD Festival. Bovendien ontvangen de festivalgangers van de voorbije jaren binnenkort een bijzonder geschenkje. Lees snel verder voor alle info!

Begin 2020 kondigde de organisatie van Lions BAD Festival aan dat het bekende belevingsfestival niet zou kunnen plaatsvinden in 2020 door het coronavirus. De voorbije tien jaar vond het bekende belevingsfestival festival, dat zich richt op mensen met een mentale en/of fysieke beperking, plaats op het strand en de dijk van De Panne. Het eendaags festival was jaar na jaar volledig uitverkocht, met telkens zo’n 2500 bezoekers. Het evenement zou in 2020 voor de eerste keer plaatsvinden in Expo Roeselare. Het was uitkijken naar de volgende editie van het festival, op donderdag 29 april 2021.

Virus stoppen

Jammer genoeg brengt het coronavirus ook in 2021 nog veel onzekerheid met zich mee. Het is momenteel onduidelijk of de maatregelen een festival met duizenden toeschouwers zullen toelaten op 29 april 2021. En of de situatie wel helemaal veilig zou zijn voor iedereen. Ook de voorbereidingen ondervinden hinder door de huidige coronamaatregelen. Het allerbelangrijkste is natuurlijk: het virus stoppen!

Lions BAD Festival: Bubbel Editie

De organisatie besliste om de voorbereidingen van het live festival op donderdag 29 april 2021 in Expo Roeselare stop te zetten. Dranoeter vzw en hoofdpartner Lions International bleven niet bij de pakken zitten... In plaats van een live evenement, gaat Lions BAD Festival voor iets heel speciaals: een online Bubbel Editie! Wie zin heeft in een show met muziek, kan deze Bubbel Editie gratis online bekijken via zijn computer.

De muzikale show wordt op voorhand coronaproof gefilmd en is vanaf donderdag 29 april 2021 gratis te bekijken via de Facebookpagina van Lions BAD Festival.

  • Daarna kan iedereen de gratis Bubbel Editie online (her)beleven op de website van Lions BAD Festival.
  • Dankzij deze online Bubbel Editie zijn we allemaal samen, ook al zitten we apart in onze bubbel! 
  • Eerder stonden Sam Gooris, Belle Perez, Brihang, Willy Sommers en Les Truttes al op het podium. Welke artiesten je aan het werk zal zien op de Bubbel Editie van Lions BAD Festival, dat laten we zo snel mogelijk weten.
  • De Bubbel Editie van Lions BAD Festival is mogelijk dankzij de steun van de Vlaamse Overheid.

Gadgets als verrassing

Je weet het wel: een normale editie van Lions BAD Festival is meer dan muziek, dans en spektakel. Je kan altijd langsgaan op de workshopboulevard. Daar kan je sjoelbakken, knutselen, een ritje maken op moto's, poseren bij stoere trikes, knuffelen met honden… 's Avonds ga je naar huis met een leuk aandenken aan deze fantastische festivaldag. Zo kan je ook thuis genieten van dit onvergetelijke festival.

Ook dit jaar krijg je van ons een cadeautje. Binnenkort verdeelt hoofdpartner Lions International enkele fijne gadgets aan de trouwe festivalgangers. Het wordt een verrassing, helemaal in festivalthema!

Noteer in je agenda: donderdag 28 april 2022!

De organisatie is nu al bezig met de voorbereidingen voor de volgende live versie van Lions BAD Festival. Het eendaags evenement zal in 2022 plaatsvinden op dezelfde nieuwe locatie, namelijk Expo Roeselare, en dat op donderdag 28 april 2022. Deze locatie heeft erg veel troeven

  • Expo Roeselare ligt midden in de provincie West-Vlaanderen
  • Expo Roeselare heeft ruime parking
  • Kortom: het eendaags festival zal volledig indoor zijn én vlot te bereiken.

Nog even op je tanden bijten, binnenkort zien we elkaar terug. Eerst op de online Bubbel Editie van Lions BAD Festival op donderdag 29 april 2021. Zet je zeker al op 'aanwezig' op het evenement op Facebook. En daarna zien we elkaar natuurlijk 'in het echt', op donderdag 28 april 2022. Het festival zal dubbel zo plezant worden!

Lions BAD Festival is een evenement van Dranoeter vzw met steun van Lions Club International en dagcentrum De Pelgrim (Vondels). Lions BAD Festival – Bubbel Editie is mogelijk dankzij de steun van Vlaamse Overheid.