Toegankelijkheid

LIONS BAD Festival, toegankelijk festival

Elk jaar opnieuw wil Lions BAD Festival een warm welkom bieden aan iedere bezoeker. Het luik toegankelijkheid speelt daarin een grote rol. We zorgen ervoor dat de festivallocatie, Expo Roeselare, toegankelijk wordt ingericht.

  • De ingang is voldoende ruim ingericht.
  • De bars en eetstanden zijn vlot bereikbaar.
  • Er is aangepast sanitair aanwezig.
  • Er is een effen vloer voorzien.
  • Blindegeleidehonden zijn welkom op het festivalterrein (andere honden niet).
  • ...

Kortom: we willen dat iedereen een super fijne herinnering overhoudt aan Lions BAD Festival. De verzorgingsruimte en de prikkelarme ruimte vind je terug op het grondplan van Lions BAD Festival, dat binnenkort online komt.

ADL-ASSISTENTIE 

Naast deze voorzieningen werkt Lions BAD Festival samen met Inter. Zij zorgen voor extra ADL-assistentie voor personen met een beperking. Je herkent de Inter-vrijwilligers aan hun witte hesjes.

PRIKKELARME RUIMTE

Wil je even tot rust komen, weg van de optredens en de workshops? In Expo Roeselare wordt een "prikkelarme ruimte" voorzien, i.s.m. Inter. Dat is een comfortabel plekje voor wie even een time-out kan gebruiken. Je gebruikt de kalmerende ruimte zo lang je zelf wil. Even de rust opzoeken, tot het weer beter gaat. Indien je hiervan gebruik wenst te maken, moet je je eerst aanmelden bij de verzorgingsruimte. Nadat je je hebt aangemeld, zal er een begeleider meegaan naar de prikkelarme ruimte. 

VERZORGINGSRUIMTE

Dankzij de samenwerking met de Thuiszorgwinkel is er een verzorgingsruimte met tillift en hoog-laagbedden. Assistentie is beschikbaar van 10u tot en met 20u. Deze assistentie is geen medische assistentie. Medische handelingen zoals inspuitingen geven, sonderen en medicatie toedienen worden niet uitgevoerd door de aanwezige assistenten. Wel kan je contact opnemen met de Thuiszorgwinkel, zodat je een medisch assistent vastlegt die op jouw gewenste tijdstippen aanwezig zal zijn.

Even uitblazen

Al dat dansen, meezingen en workshops bijwonen kan vermoeiend zijn. Wie even wil rusten en tot adem komen, kan dit doen in één van onze zithoeken. Over de volledige expo zal er zitmeubilair rondstaan waar je even kan uitblazen.

  • In het deel waar alle workshops doorgaan zal je twee plaatsen met zitgelegenheid tegenkomen.
  • Daarnaast is er ook Bar Chill, links van het podium, waar er genoeg zitmogelijkheden zijn.
  • Tenslotte zullen er in de concertzaal hangmatten en ander zitmeubilair aanwezig zijn in samenwerking met Fuze tea.

ETEN & DRINKEN

Overzichtje nodig van wat er te eten en te drinken is op Lions BAD Festival? Klik bovenaan op "nieuws" voor het overzicht van eten en drinken.

Vragen?

Voor meer informatie rond de assistentie van Inter kan je steeds contact opnemen met Babette Deprez via badfestival@inter.vlaanderen