Visie & missie

Lions BAD Festival is een evenement van vzw Festival Dranoeter met ondersteuning van Lions Club International en Vondels (dagcentrum De Pelgrim).

Donderdag 22 april 2010 werd de geboortedag van een nieuw festival: Lions BAD Festival!  Lions BAD Festival is een eendaags belevingsfestival gericht op mensen met een beperking. De eerste 10 edities vond het belevingsfestival plaats onder de naam "BAD Festival" op het strand en de dijk van De Panne. 

Met de organisatie van dit evenement wil vzw Dranoeter verder werken rond de inclusie- en participatiegedachte. Uit gesprekken met mensen uit de sector blijkt dat een deel van het publiek niet wordt bereikt door de bestaande participatieprojecten. 

Lions BAD Festival wil zich onderscheiden door een heus belevingsfestival voor iedereen te organiseren waar workshops, concerten en zowel actieve als passieve beleving de belangrijkste pijlers zijn. Voor de uitwerking van de workshops werken we samen met West-Vlaamse secundaire -en hogescholen. Door de studenten deze passieve en actieve workshops te laten uitwerken, bieden we hen onrechtstreeks een onvergetelijke stage-ervaring!